לאור הגידול בביקוש למוצרים עבור התחום המקצועי – בתי קפה, מסעדות והתחום הקמעונאי.
חברת "אוכל ביתי ניר עציון", מהמובילות בארץ בייצור מזון מוכן (משנת 1972, בבעלות המושב השיתופי ניר עציון), משקיעה בימים אלה כ-10 מיליון שקל בהרחבת המפעל ב-1500 מ"ר נוספים, וברכישת מערכי ייצור חדשים. (שטח המפעל לפני ההרחבה הוא 5500 מ"ר).

הרחבת המפעל נועדה להגדיל את כושר הייצור במפעל לאור הגידול בביקוש למוצרים השונים עבור התחום המקצועי – בתי קפה, מסעדות, והתחום הקמעונאי. האגף החדש במפעל יתמקד בייצור מזון מוכן פרווה, כגון: רטבים, מרקים, ארוחות ארוזות בטכנולוגיה ייחודית ללא צורך בקירור, קו ייצור טונה בשקיות, ויכלול קווי ייצור ואריזה חדשים.

משה נזרי, מנכ"ל "אוכל ביתי ניר עציון", מסר כי בשנים האחרונות פיתחה ניר עציון טכנולוגיות חדשות בתחום האוכל המוכן שהביאו לצמיחה ניכרת של החברה בתחום המקצועי, בכל הקשור לפיתוח ולאספקת מנות לפי דרישה למפעלי מזון, רשתות בתי קפה, מסעדות ועוד. מחזור המכירות של החברה נאמד כיום בכ-150 מיליון ש"ח בשנה. לאחרונה השלימה ניר עציון פיתוח טכנולוגי חדשני עבור חברת "סוגת" – קו ארוחות מבושלות, המיוצרות בטכנולוגיית אריזה מתקדמת המאפשרת חיי מדף ארוכים ושמירה על הטריות ללא צורך בקירור, וללא שימוש בחומרים משמרים.

לפני כ-3 שנים פתחה ניר עציון אגף לייצור טונה, והחלה לייצר, (לראשונה בשוק יצרני הטונה בישראל), טונה בשקיות אלומיניום במקום בקופסאות מתכת. לשקית האלומיניום יתרונות חשובים באיכות ובטעם של הדג (ללא טעמי לוואי), בנוחות השימוש, ובחיסכון משמעותי בשטח האחסון ובנפח האשפה לאחר השימוש. הטונה זוכה לביקוש רב בקרב רשתות בתי קפה, מסעדות ומפעלי מזון.

חברת "אוכל ביתי ניר עציון" פועלת בתחום ההסעדה וזוכה לצמיחה מתמדת לאורך השנים. החברה מספקת כיום למעלה מ-17,000 ארוחות מוכנות מדי יום לגופים מובילים בשוק המוסדי, חברות הי-טק, מפעלי תעשיה, שירותי ביטחון ועוד.

בין לקוחות החברה בתחום ההסעדה ובתחום המקצועי: קבוצת ישקר, IBM, משטרת ישראל, כתר, על בד, ארומה ישראל, קפה גרג, לנדוור, דומינו'ס פיצה, סוגת קופיקס ועוד רבים אחרים.